Turul Állatorvosi Rendelő és Patika

Kutya ivartalanítás

Kutya ivartalanítás

Akadályozza meg ivartalanítással a nem kívánt almot és az ivaros kutyák egészségét fenyegető megbetegedéseket januárban kedvezményes áron!

Bejelentkezés, információ: +36 30 241 2567

Tudjon meg többet a kutyák ivartalanításáról!

Dr. Kópé humoros, de szakmailag helytálló bejegyzéséből választ kaphat a leggyakrabban felmerült kérdésekre:

 1. Milyen kellemetlen tüneteket mutatnak a kan és szuka kutyák ivarzás során?
 2. Mi jellemzi kedvencük viselkedését az ivartalanítás után?
 3. Milyen előnyei vannak az ivartalanításnak?
 4. Milyen hátrányai lehetnek az ivartalanításnak?
 5. Mikor ajánlott az ivartalanítás?
 6. Miért a veresegyházi Turul Rendelőt válassza?
 7. Mennyibe kerül a macska ivartalanítás?

Az eredeti bejegyzés 2015. januárjában íródott. Legutóbb 2021. októberében frissítettük, így minden információ, az árak is aktuálisak.

Ivarzás és ivartalanítás: szükséges a kutyámat ivartalanítani?

Apró fekete orrom érzi a tavasz közeledtének illatát. Néhány héttel ezelőtt kitárgyaltam, milyen őrült szokásokat vesznek fel a macskarémek a tüzelési időszakban. A hosszabb és melegebb napok érkezésével a kutyák tüzelési időszakáról és ivartalanításáról is szót, vagyis írást kell ejteni.

Meglátásom szerint minden felelősségteljes gazdinak át kell gondolnia az ivartalanítás kérdését. Számtalan ebbarátom túlesett rajta, tehát jól ismerem az ivartalanítás minden előnyét és hátrányát. Amióta jobban belemélyedtem az állatorvoslás rejtelmeibe, azóta azt is tudom, hogy több betegség kialakulásának kockázatát is csökkenthető ivartalanítással. Ez nagyon megnyugtató a kutyák és gazdik számára is.

Az ivartalanítás előtt:

Az ivartalanítás előtt évente kétszer, a tüzelési időszakokban, nagyon nyugtalanul és frusztráltan viselkednek ebbarátaim. A szokásos férfias dolgok helyett, kizárólag a kozmetikákban csinosodott szukákkal foglalkoznak. A legjobb barátok gyakran megkergették egymást, összeverekedtek. Az otthonülők otthonülője is megszökött Mission: Impossible módon. De a legrosszabb az állandó vágyódásuk volt és nem az apportírozásra gondolok, szinte aludni sem tudtak.

Az ivartalanítás után:

Beszámolóik alapján már másnap alig éreztek fájdalmat, csak a nyakukra rögzített nagy parabola zavarta őket. A Rai Uno-t is tudták fogni, mire lekerült a gallérjuk, mindenki ciao-val köszöntött. Most már újra férfias dolgokat csinálunk, nyugodtak, állandóan játékra készen állnak. További előny, hogy a házat is sokkal jobban őrzik, gazdáik legnagyobb megelégedésére. Ugyanolyan férfiak mint az ivartalanítás előtt, csak a hormonok nem befolyásolják a viselkedésüket – szerencsére.

Az ivartalanítás előnyei:
 • a kutyák úgymond nem nőnek fel, játékos és kedves kölykök maradhatnak jó értelemben véve,
 • tüzelési időszakban nem változik meg a kutya viselkedése: nem fog elszökni, agresszívvá válni, mindent sokkal intenzívebben levizelni,
 • megelőzhetünk több veszélyes betegséget: kanoknál a hererákot, a prosztata gyulladásos és daganatos megbetegedéseit; szukáknál a gennyes méhgyulladást, a petefészek daganatot, méhdaganatokat, hüvelyelőesést, állvemhességet, emlődaganatot stb.
 • a nem várt almok biztosan nem születnek meg.

A saját példámból kiindulva tudom, hogy nagyon sok kutya születik olyankor és olyan helyre, amikor és ahol felesleges. A nem várt kölykök általában az utcán találják magukat.

Az ivartalanítás hátránya:

Az ivartalanítást követően a kutyák hízékonyabbá válhatnak. A kutyatartóknak jobban oda kell figyelni kedvencük táplálkozására és a testmozgásra!

Mikor ajánlott az ivartalanítás?

Kan kutyákat 6 hónapos kortól várjuk ivartalanításra. Szuka kutyáknál az első tüzelést követő (6-12 hónapos korban jelentkezik) második hónaptól javallot.

Miért a veresegyházi Turul Rendelőt válassza?
 • Az állatorvosi rendelőnkben szakszerű, a lehető legkíméletesebb módon történő műtéti beavatkozással előzhetjük meg a nem kívánt almot és csökkethetjük az egészségügyi problémák kialakulását. 
 • Heti rendszerességgel végzünk ivartalanítást korszerű műtőnkben, így rutinbeavatkozásnak számít.
 • A műtét után folyamatos felügyeletet biztosítunk, kizárólag éber állapotban adjuk haza kedvencét.
 • Az ivartalanítás 1 pecsétet ér a Turul Állatorvosi Rendelőben. Az összegyűjtött pecséteket kedvezményre válthatja be. Használja ki a lehetőséget!

Hívja rendelőnket bőbebb információért, időpontért: +36-30-241-2567

Kan kutya ivartalanítás ára
Súly Ár
10 kg alatt 41.000 Ft
11-20 kg 44.000 Ft
21-30 kg 46.000 Ft
31-40 kg 48.000 Ft
41 kg felett 50.000 Ft
Szuka kutya ivartalanítás ára
Súly Ár
10 kg alatt 50.000 Ft
11-20 kg 53.000 Ft
21-30 kg 55.000 Ft
31-40 kg 57.000 Ft
41 kg felett 59.000 Ft
Időpontfoglalás, információ

Időpontért, bővebb információért hívja kollégáinkat:
+36 30 241 2567

Keresse fel a rendelőt személyesen:
2112 Veresegyház, Kálvin u. 22/B