Turul Állatorvosi Rendelő és Patika

Nem buli a szilveszter – Dr Kópé vakkantásai

Közeledik a szilveszter, tudva levő hogy az állatoknak sokkal kifinomultabb az érzékszervük így a hallásuk is. Az emberek mindenféle hangoskodással köszöntik az Újévet, mint például: – petárdázás, – tűzijáték, – trombitaszó, pezsgős üveg durrogtatás hangos kiabálás.

Sok-sok állat, kutya, cica és még a haszonállatok is pánikszerű félelemmel reagálnak. Néhány fajtársam ezt nehezen viseli még az is előfordul, hogy kiszalad a világból…-legalábbis megtenné ha tudná. Sajnos sokan nem találnak haza, de a menhelyeken chip alapján beazonosítják, és a gazdi rövid időn belül visszakaphatja kedvencét. Ezért fontos hogy a kisállatok chipezése és regisztrációja megtörténjen. A felelős gazdik még cicájukat is becsipezik. Velem is él két cica és ők is be vannak chipezve.
Nagyon jó módszer ha a gyógynövényből készült stresszoldót elkezdik időben adni, és így megfelelő lesz a hatás. Egy másik jó tanács a gazdiknak, hogy zárják be az állatokat lakásban, garázsba, vagy valamilyen más helyre szilveszter napján, éjszakáján és újév napján is, ahol biztonságban érezhetik magukat. Különösen ijedős állatoknak kérjenek az állatorvostól erősebb nyugtatót és ne hagyják magára. A gazdi jelenléte megnyugtathat. Ne használjon humán nyugtatót mert kedvence életébe is kerülhet.

Boldog Új Évet Kívánunk minden felelős állatbarátnak és állatnak: Dr. Kópé és Barátai