Turul Állatorvosi Rendelő és Patika

A macska mikrochip előnyei

Csavargó macskák

Hazánkban aggodalomra ad okot az elkóborolt cicák rendkívül magas száma. A legtöbb állat soha többé nem kerül vissza szerető gazdijához, kényelmes otthonába. Helyette hetekig kétségbeesve kóborolnak, éheznek, fáznak, megbetegedhetnek, illetve súlyos balesetek áldozatai is lehetnek. A lézengő macskákra kevésbé figyelnek fel az emberek, mint a kóbor kutyákra. Ha valaki befogja és nem találják meg az eredeti gazdát, szerencsés esetben az állat menhelyre, majd egy új családhoz kerül.

Annak érdekében, hogy a cica és a gazdi se kerüljön hasonló stresszel, idegeskedéssel járó szörnyű helyzetbe az ebekhez hasonlóan a macskákat is lássuk el egy rizsszem nagyságú egyedi azonosítót tartalmazó mikrochippel.

macska cia mikrochip chip

Mikrochipet minden cicának!

A mikrochip előnyei

A mikrochip beültetése fájdalommentes és az állat élete végéig működik. A bilétás azonosítóval ellátott nyakörvekkel szemben levehetetlen, elhagyhatatlan és a kúszó, mászó, csavargó macska tulajdonosoknak nem kell aggódni, hogy beakad, felakad valahova. Egyszeri költséget jelent, ráadásul sokkal kevesebbe is kerül, mint egy lézengő cica keresése vagy a balesetekből szerzett kezelések, műtétek ára.

Ha már megtörtént a baj, az állatorvos vagy az állatmenhely munkatársa képes beazonosítani a cicát és értesíteni a gazdit. Gyakori probléma, hogy az inkább otthonülő fajtatiszta macskák is gyakran eltűnnek. Miután a gazdi bejelentette az eltűnést vagy a lehetséges lopás tényét, a kezelő állatorvos felismeri a bűntettet, értesíti a hatóságot, majd szőrös, doromboló gombócunk visszakerül eredeti otthonába.

Nem igazán jellemző a macskák külföldre utaztatása, de amennyiben szeretnénk magunkkal vinni kedvencünket, kizárólag mikrochip ellenében állítható ki útlevél.

Amennyiben felelős gazdiként szeretnéd kedvencedet mikrochippel ellátni állatorvosi rendelőnkben megteheted.