Turul Állatorvosi Rendelő és Patika

Dr Kópé Vakkantásai

Igor, a moszkvai őrkutya története*

 

Igor egy ködös vasárnapi délután látogatott rendelőnkbe. Gazdija nagyon aggódott, mivel pénteken a bemeneten ürítette ki hatalmas bendőjének tartalmát és hangulata sem hasonlított a rosszcsont 10 hónapos kölykök kedvéhez. Igor szerint kár ez a hűhó, biztosan elrontotta gyomrát, azért csikar a hasa, volt már ilyen…

A doki nem vette fél vállról az esetet, alapos vizsgálat következett. Igort megcsiklandozták az ultrahanggal és átvilágították a röntgennel. A belső ügyek szemrevételezése közben a doki folyamatosan rázta a fejét. Nagy tudású ebmesterként azonnal tudtam, hogy nagy a baj: valami elakadt Igor beleiben. A felvételeken jól látszott, hogy nem egy hatalmas overcooked steak vagy egy pár két méteres kolbász akasztotta meg az emésztés folyamatát. A veszélyes útzár feloldására egyetlen lehetőség volt: műtét.

Szegény barátom kutyahomloka nem a fűtéstől gyöngyözött, hanem az operáció gondolatától. Igor hiába tiltakozott mellső és hátsó lábakkal, szerinte nem kell ekkora feneket keríteni az egésznek. Ide jön egy kis gyomorrontással, aztán már rögtön felvágnák a hasát. Semmi szükség erre a nagy felhajtásra, nem a hasfelmetsző Jack forgatásán vagyunk. Igor csak sorolta egymásután az ellenérveket, de a kétlábúak nem értették mit mond.

P1060241Végül Igort betolták a műtőbe, tapasztalt, zöld ruhába öltözött állatorvosainknak köszönhetően nem kellett részt vennem a beavatkozáson. Az operáció végeztével Igor kikerült a melegített ébredőhelyre, majd bemutatták az úttorlaszért felelős bűnöst: egy plüss oroszlán, vagyis a feje és Igor nem is emlékezett rá, hogy mikor bújt el a gyomrában egy honfitársa testrésze – na így bízz meg egy oroszban.

Két nappal később megint csak Igorék jöttek, először azt hittem hogy a szokásos műtét utáni kontrollra érkeztek, de a gazdija túlságosan izgatott volt. Most már Igor megvallotta, hogy megevett egy papucsot. “Az előző műtét óta alig akarnak enni adni, diétára fogtak és kopogott a kutyaszemem az éhségtől, olyan csalogató volt az a lábbeli.”

Az újabb műtét során egy egész vászonpapucsot szedtek ki Igor gyomrából. Őszintén szólva nekem is megtetszett az a papucs, de akkor sem enném meg. Fogélesítésre remek, de vacsorára? Ki hallott még ilyet? Ezen kívül egy dolgot nem értek: az első operáció előtt folyamatosan azt hajtogatta, hogy annyira erős a gyomra, hogy még a faágakat is megemészti. Ha ez igaz, mért nem egy fapapuccsal enyhítette éhségét?

A műtét óta Igor jól van, nagyon vigyáznak rá, hogy nehogy valami a közelébe kerüljön amit benyelhet. A legutóbbi találkozásunkkor Igor is fogadalmat tett, hogy soha többet nem eszik papucsot, mert az nem vicces – úgy tűnik az oroszlánfejet már teljesen elfelejtette.


Kedves Gazdik!
Tartsuk számon kedvenceink játékait.
Ha egy kutya hány, minden esetben komolyan kell venni és azonnal állatorvoshoz kell fordulni.

 

*a név kitalált, hogy védjük fajtársam személyiségi jogait